søndag 14. august 2011

Harry Rekreasjon

Mitt barndoms paradis ligger på andre siden av  riksgrensa. 
Forbi evigheter med trær,et reinsdyr eller to, over et fjell og gjennom nord-Sveriges gullgrønne skoger, ligger sommerminnene slik dem alltid har gjort.  
Det er noe magisk med å krysse Svenskegrensa,  været hjemme kan være både grått, vått og kaldt, men  i området rundt grensen  skjer det noe. Det klarner, alle skyene blåses bort som ved et trylleslag og de våte seige regndråpene er borte som dugg for solen.   I alle barndomsminnene fra Sverige er det Sol, sol og atter Sol.  Late dager  ved stugan eller på stranden, piggelin, twister og den der sitron/cola-isen med to pinner som man måtte knekke fra hverandre og dele..   Svensk fanta på boks.  Potetgull med dill.  
Nyplukka solvarme blåbær.








Det har vært en litt annerledes sommerferie i år. Mannen måtte jobbe inn i ferien sin, og den planlagte reise-bort-planen måtte gjøres om.   Nært forestående bryllup gjorde det også nesten umulig å reise vekk senere i ferien
Da er det kjekt med Svigers som mer enn gjerne var med på en snartur over grensa for å harryhandle, bo i  campinghytte og kjempe med engangsgrillen!   
Veslefrøkna fikk bade i deilig sommervarmt Sverigevann, plukke sommermodne svenske blåbær, spise så mange twister mini-is hun bare ville og boltre seg fritt i svenske matbutikker og på lekeplassen. 

Sverige redder sommeren nok en gang, og vi er evig takknemlige. 

post signature

1 kommentar:

Pia sa...

Sverige er et flott ferieland! Så stor veslejenta har blitt - fascinert av alt håret!