tirsdag 31. mai 2011

Dugnader, mat og sånn

Pappan i huset ble innskremt til dugnad i Veslemors barnehage sist helg. Lillemor syns det var veldig så fornøyelig å ha hele utehagen for seg selv, og vandret lykkelig mellom gyngehest, disse, sølepytter, foreldre og personale. Det var ikke store jobben, Mannen grov ei lita grøft de skulle drenere vann fra takrenna i. Hele jobben var over på en liten time, og den ene halvparten av arbeidsgjengen bestående av Mannen og ei ansatt fra barnehagen, disket opp med restene fra fredagens Go'lunsj. Og den var virkelig god, deilig hjemmelaget pizza med grov bunn.
 Ja, for i Solstrålens barnehage får faktisk ungene ordentlig, heimkoka mat, kokt på kjærlighet og sunne ingredienser. Har jobbet litt som vikar i barnehage selv, og blir mildt sagt sjokkert når jeg ser hva som serveres våre håpefulle små; soggy fiskepinner med blautkokte pastaskruer  og ketchup, fullkornspasta med stekt kjøttdeig og ketchup. Eller hva med stekte fiskekaker på brødskive, med ketchup? Rystet blir jeg!


Men Prinsessa's barnehage er flott den. På alle plan. Ingen ketchup, bare blide ¨tanter¨ og greit kjappe dugnadsøkter, enn så lenge. Håper det holder fram. 
Hva står på menyen i Barnehagen hos dere? 
 Deilige grønnsaksretter eller slappe fiskepinner? 

post signature

2 kommentarer:

Siri sa...

Du kan jo lag din egen ketchup, hihi:)

Men det e ganske ille i de fleste barnehager, det har du helt rett i!

Ingrid sa...

Så fine bilder! Vi gleder oss til å se dere i pinsehelga, vi tar med oss finværet og varmen sørfra. :)

Mat i barnehagen er ingen høydare nei, annenhver fredag er det hjemmebakte rundstykker med pålegg, annenhver fredag er det suppe, pølse, pasta eller noe sånt. Alt annet må medbringes.

Skulle ønske det var lunsj-servering hver dag, det går jo 1,5 brød per dag med alle matpakkene til stor og liten!