lørdag 5. juni 2010

Lørdagsmys

Det Mexicanske kjøkkenet er egenartet og mangfoldig - man kunne nesten snakket om fusion cooking, for dagens kjøkken er en herlig blanding av de mange sivilisasjonene som har avløst hverandre i landet!
En av mine mexicanske favoritter er kylling-fajitas
De beste fajitas lager du kjapt selv med en enkel marinade, god hjemmelaget guacamole og en lett tomatsalsa.
Lørdagskosen i går ble fajitas i herlig honningmarinade, det er kjempelett å lage selv og er gjort i en håndvending. Ha litt olivenolje, honning eller sirup vi bruker acasiehonning, en skje rødvinseddik, et par hvitløksfedd, oregano og tørkede paprikaflak i en flat bolle, kutt kyllingen i biter og vend dem i marinaden til de er godt dekket.eller hiv alt i en plastpose Sett i kjøleskapet i et par timer - og voilá! Nydelig mexicansk-marinert kylling.
Det er nesten umulig å få tak i ordentlig moden avocado her nord, så det passer jeg på å kjøpe et par dager i forveien, dem modner kjapt på kjøkkenbenken. Guacamolen blir allerbest om avocadoen er så moden at du kan mose den med gaffel. La majonesen ligge, ha kun i saften fra en liten lime og to raspede hvitløksfedd, slik bevarer du best den naturlige smaken.
Når det gjelder tomatsalsa finner du raskt din favoritt. Den vi bruker er helt enkel, bare hakket tomat skrap ut frøene med en skje og kast, bruk kjøttet en halv rød chili, en halv rødløk og litt hakket frisk koriander. Verdens enkleste Lørdagsmys?


bildet er lånt på internett en plass





Håper dere har hatt ei kjempefin helg,og får en superfin Søndag! Vi skal ut på Loppejakt og trilletur, blir spennende å se om vi kommer hjem med noe fint.

post signature

Ingen kommentarer: