fredag 10. september 2010

Åpent hus

Siden vi skal være hjemme et ekstra år, lillemor og jeg, tenker jeg å benytte meg av byens åpne barnehagetilbud! Vi trives godt i hverandres selskap, men av og til kan det være greit å få leke med likesinnede. Både for store og små.
Vi har allerede vært i åpen barnehage på 4H-gården, og kost oss godt med både to- og firbente venner. Nå gleder vi oss til å utforske de andre barnehagene og få nye venner - begge to!

Bilde fra tidligere besøk på 4H-gården

Det finnes fire åpne barnehager i Bodø; Barnas hus i sentrum, Rønvik kirke i Rønvik, Bodin 4H gårdsbarnehage i Rønvik og Mørkved familiesenter på Mørkved. Felles for dem alle er at barna må komme i følge med en voksen.

I Barnas hus har de åpent Mandag, onsdag og fredag kl. 10.00 - 14.00. Torsdag kl 10-14 for foreldre med barn under ett år (babydag).
De har forskjellige aktiviteter, leker og bøker. Du tar selv med niste og får kjøpt drikke. Åpen barnehage her er et gratis tilbud til foreldre med barn i alderen 0-6 år.


Åpen barnehage i Rønvik kirke har åpent Mandag, tirsdag, onsdag, torsdag kl. 10- 14.
Der skiltes det med felles sangstund, måltid og div. formingsaktiviteter, samt lek inne og ute. Man må ha med egen matpakke,så serverer de kaffe/ te og melk/ juice og frukt.
Man kan komme når man vil, og være så lenge man ønsker, men det koster kr 25,- per gang. betales når man møter opp og registrerer seg.

Åpen barnehage på 4H er et tilbud til barn og foresatte som ønsker kontakt med dyr (og hverandre). Åpent mandag , onsdag og fredag 08:30-14:00.
Bodin 4H-gård har alle de norske husdyrene gris, sau, hest, høner, kaniner og ender. I drivhuset og åkeren kan du se bær, grønnsaker, poteter og urter. På gården kan du få ri eller kjøre med hest og vogn. Vi har også formingsaktiviteter og matlaging. Vi har felles lunsj kl 11.00. Du må ha med egen nistemat, men får kjøpt kaffe/te, melk, juice og frukt. Tilbudet er gratis, men det koster kr 10,- per person å se i fjøset, og 10,- kr for å ri/kjøre hest og vogn.

Mørkved familiesenter har Åpen barnehage for førskolebarn i følge med en voksen kl 10-14. Mandag og onsdag for barn i alderen 0-6år. Babydag tirsdager 0-1år.
Her har de også forskjellige aktiviteter,leker og bøker. Dere tar med egen niste og får kjøpt drikke.


post signature

1 kommentar:

Pia sa...

Vi blir også hjemme et år til - vet at det er en åpen barnehage i nærheten, og får se om vi får tatt turen utover høsten. Fram til nå synes jeg tida har flydd, når den siste gutten har kommet seg ut døra mot skolen, synes jeg den første er på vei hjem. Og sånn går nu dagan....