fredag 26. februar 2010

Lunsj

Tenkte jeg skulle dele denne oppskriften med dere, Snuppa har nemlig blitt helt hekta, og spiser gjerne grønnsaker med havre til lunsj hver dag!
Det tar nesten ingen tid å lage og er både sunt og kjempenam for små munner. Havregryn gir konsistens og er supert å knaske på med nye tenner!
Du trenger en halv liten purreløk, finhakket. Ca 2 ss havregryn, 2ss maiskorn fra boks (skyll av dem først), 1 tomat, flådd og uten kjerner - hakket. 1 ts smør, margarin eller olje.

1. Ha purre og litt vann i en kjele, kok opp og la trekke i 10-15 min. Du kan bruke samme kjelen og vannet til å flå tomaten, skjer et kryss på undersiden av tomaten, ha den i det kokende vannet i ca 1min. ha over i en bolle med iskaldt vann. Så kan du enkelt dra av skinnet.

2. Ha havregryn i en liten kjele, hell på vann (og evt melk hvis du bruker det) til det dekker. Kok opp, demp varmen og la det småkoke i 4-5 min til grynene er myke. tilsett mais og tomat, purre og smør. da ser det omtrens slik ut

Når Lille er sulten og utålmodig er det ikke bare bare å sitte å vente pent på maten.. Her sitter hun å kjefter (jada, fortsatt i pysjen! Fint skal det være!)

For søte små er det nå litt vel mye konsistens i grøten, så vi moser det med stavmikser. kjøkkenmaskin funker jo og for dem som har det. Tilsett litt kokekraft eller melk om det blir for tykt!
Bon apetit!

Oppskriften er hentet fra boka Barnemat!

1 kommentar:

Thomas sa...

Fine Sola!