lørdag 20. februar 2010

scalloppine al limone!

Vi har hatt en kjempefin lørdag! Christian har vært på legevakta å sjekka hodet ;) Vi var litt bekymra for betennelse, men alt så fint ut! (heldigvis!)
Så har vi vært på oldeforeldrebesøk i løpsmark! Der var det også et par av CH's søskenbarn! Oldefar Arne har spilt blåseinstrument til lillemor, rasende festlig syns hun - og lo med hele seg! Vi store fikk is, kake og boller, og var veldig fornøyde vi med.
Middag er alltid like interessant her i huset, man har jo aldri egentlig lyst på noe som helst, eller, man har vel minst lyst til selve lage-prosessen. Vi lot oss sånn halvveis inspirere av Remas "italia" kampanje i dag. Og har laget vår egen vri på scalloppine al limone! Eller, panert kylling med hjemmelaget potetmos og sitron til! Mmmm..
Du trenger bla.; Poteter (mandel blir best mos), smør, fløte(vi brukte helmelk, går fint det med), salt, pepper, litt muskatt og litt revet parmesan.( Vi handlet på rema, så det ble grana istedet, samme typen ost, men slettes ikke det samme)

I tillegg trenger du kylling, ca en pupp per pers! Jeg foretrekker å skjære til filetene selv, men du kan også kjøpe ferdigslicede kyllingpupper på rema nå. ihvertfall mens de kjører italia-greia si! Mel,salt,pepper,egg og brødsmuler til panering. Dypp først i melblandingen, så i egg, så i brødkrummen.

Stekes i panna , serveres med potetmos og sitronbåter! Sitronen presser du over kyllingen istedet for saus! MMMmmmm... skikkelig kosemat!


Den italienske ambassaden kan si hva de vil om 'italiensk' mat i norske butikker, jeg VET det er juks, men syns det er fint likevel .. Det er flott at Rema spicer opp vareutvalget sitt fra tid til annen. MEN jeg liker ikke at det går utover det vanlige sortimentet deres! Det er jo nesten håpløst å finne normalt kjøtt der om dagen. Må også si jeg er mer enn bare litt skuffet over at det ikke lengre er billig bella italia is i frysedisken :(
Bella italia's tiramisu-is er noe av det mest fantastiske i hele verden! Flaks at dem fortsatt finnes å få tak i i rådyre papp-beger!

God helg !!

2 kommentarer:

Ingrid :) sa...

Det såg jo spennanes ut. Trur vi og må prøv det en dag ;)

Maskemamma sa...

hihi ;) Tror det er tredje gangen vi lager dette siden vi kom fra trondhjem! MMmm