torsdag 22. juli 2010

Galskapens vugge

Da kan vi krysse av enda et punkt på feriens gjøreliste; besøk i shoppinggalskapens vugge, IKEA. Ingen større objekter på handlelisten denne gangen, en barnestol til minstesøskenbarnet, en potetskreller, noen bilderammer og muligens litt dill. Så mennene var dumdristige nok til å sende oss fruene alene!

Når man vet hva man vil ha, skulle det vel ikke være noen sak å springe kjapt igjennom sjappa?
Vel , om du tror det, er det fordi du aldri har vært der. Galskapen på IKEA er til å ta og føle på. Köttbullesultne nordmenn vrimler blinde rundt på jakt etter hyller, senger og gudvethva.
Tusenvis av mennesker snegler seg brautende rundt i gangene mens de dytter, roper og skriker. Unger vræler, foreldre maser og krangler. Og det er digert, vi snakker middels U-land -digert!

I fjor besøkte 286 millioner mennesker IKEAs 175 utsalg verden rundt. De handlet for over 130 milliarder kroner. det blir mange rare mennesker samlet under samme tak.
Alle på jakt etter billig billig billig. Det må jo bli kræsj av sånt. Kjærringene går rundt og skuler på hverandre, redde for at du skal stikke av med den siste av hvadetnåvar dem skulle ha. Mens mennene loffer misfornøyde rundt, nedlesset i stoler, hyller og gardiner, og mumler et mutt 'ja' eller 'nei' når det passer.


Men vi kom oss da gjennom denne gangen og. Uten blåmerker, og ingenting knekt denne gangen heller. Vi fikk alt vi skulle ha, og vel så det. Men hva er vel en tur til IKEA uten stappfulle sekker og poser på vei hjem? Den stolen var ikke så dum heller, kanskje vi skulle tatt en tur til..?


slitenifotanklem

post signature

2 kommentarer:

Pia sa...

He he, ja, det er noe eget ved IKEA;)
Skjønner st du har blitt sliten i beina;)

Maskemamma sa...

gjævt med goe sko når man skal dit ja :)