søndag 11. juli 2010

Hytteliv

Siden det ble så flott et vær helt plutselig, fikk den lille badenymfen min ta kveldsbadet i fiskestampen ute på verandaen i dag. Man må skynde seg å nyte ethvert minutt av godvær når man ferierer i Nord-Norge, nemlig.
Vi fikk sjølfiska middag i dag og, 11 småsei ble med hjem fra ettermiddagens sjøtokt! Mmmm..
Måkene tok fornøyd imot restene de fikk slengt til seg, måker langs havet er noe helt annet enn de flyvende kloakkrottene som befolker mer urbane strøk! Her er de nydelige sjøfugler.

Det er gøy hvordan barndommens lærdom sitter i, og plutselig dukker opp igjen når man minst venter det. Uten å tenke meg om skiller jeg kjapt mellom ihvertfall et titalls fugler. Fuglekassa på naustet befolker svart-hvit fluesnapper, og linerlen hekker på hyttetaket. Vi har sett både skarv, ea, hegre, havørn og tjeld langs fjæra.
Her skal visstnok finnes bjørn! Og vi har sett beviser på at her har vært båe elg og rev. Røyskatten spretter lekent rundt i fjæra, og i grantrærne sitter ekorn og kaster kongler. Kanskje lusker gaupemor i fjellsiden ?
Maskemamman selv ble mest henrykt over at her yrer av mus og jordrotter! I skrivende stund sitter jeg ved vinduet og speider etter bevegelse og tegn på liv i lyngen utfor vinduet her..

Gøy på landet, gøy på landet ! Sånt no hakke vi i by'n!

Vi har fanget krabber, eremittkreps, mariflo og steinsmett i fjæra. Og samlet skjell og fine steiner til å ha med hjem. Kanskje blir det noe fint?
Imorgen går veien videre mot grensen, vi skal besøke ei venninne av meg som har gjort svenske av seg! Hva gjør dere i ferien?



Hytteklem

post signature

1 kommentar:

Elisabeth, innerst i veien sa...

Høres helt fantastisk ut! ☺ Vi skal til med å beise huset, ikke akkurat måten man ønsker å tilbinge ferien, men men...