torsdag 8. juli 2010

Innevær



Nord-Norsk sommer er ikke alltid Sol og skyfri himmel... Om dere er lei av å kle av og på lagevis med klær og regntøy, har jeg samlet noen gode tips til inneaktiviteter med smårollingene deres! Kjekt med litt inspirasjon når man er på tredje uka med regn og rufsevær, eller om man bare er litt tiltaksløs akkurat i dag..

  • Les sammen. Kanskje barnet kan være med på å skape sin egen historie ut fra bildene i boken? Det stimuerer fantasien.
  • Sett på musikk og syng og dans sammen! Det stimulerer barnas rytmesans og musikalitet. Så får dere energi av å hoppe og sprett litt!
  • Bak noe sammen, for eksempel boller eller noe annet enkelt. Barna kan feks. hjelpe til med å røre eller helle i ingredienser.
  • Fingermaling er populært blant de aller minste, litt større barn kan godt bruke pensler. Når barn skal male, blir det gjerne rot og søl. La barna få leve ut kreativiteten og legg plastduk og gamle aviser oppå og under bordet.
  • Fyll et kar med vann og la han/henne leke med små båter, kongler, trebiter el.l. det pleier å være populært!
  • Lag hytte av noen stoler og et stort teppe eller pledd. Vi kan ha det moro i evigheter med å jage hverandre inn og ut og rundt!
  • Gå til en butikk og få med deg en stor pappeske. Skjær ut mange små vinduer, dører og luker. Den kan bli nytt hjem for små dukker og bamser, eller kanskje vesla selv??
Bare fantasien setter grenser, og før dere vet ordet av det er Sola tilbake igjen!
Ha en strålende Sommerdag, med eller uten regn !


tordenklem

post signature

2 kommentarer:

SuperJannike sa...

Takk for supre tips Vibeke.
Slenger på denne for større barn: lag tullekake. Slipp ungene løs på kjøkkenet og la dem ta av de fleste ingredienser dem finner (sett grensen ved ølet ditt..hehe)

Maskemamma sa...

Kjempeidé Jannike! Lar du ungene steke kakene til slutt da?