tirsdag 6. juli 2010

NordNorsk sommeridyll


Ifølge ekspertene skal visstnok denne karen her, og hans slektninger, være ekstra hissig i år. Særlig i Nord-Norge, sier dem.

Det har vært mye fuktig vær, særlig i mai. Derfor ser det ut til å bli en heftig myggsommer i nord, sier professor Arne C. Nilsen ved Tromsø Museum.

Mygg finnes mange steder, men mange av artene har tilknyttning til et fuktig miljø, ved vann, elver, våtmark eller i skyggefull skog.
Årets ferie er passende nok lagt midt i myggens ferieparadis.. Vi sprayer, smører og styrer. Røkelseståken ligger tykk over fjorden, og vi gander på myggen etter beste evne. Alt uten større hell. Både myggen og dens forbundsfelle, knotten har mesket seg på oss alle. Følelsen av å være vandrende buffet er sterkt tilstede. Og det klør. Veldig.
Ifølge nrk.no er myggens favorittfarge Blå, alle blå klær er herved pakket nederst i bagen, og vi ikler oss nå bare hvitt fra innerst til ytterst, Det liker den ikke, myggen.
Den liker kroppslukt, i alle former. Så nå står vi ytterst på holmen, der det blåser, i flagrende hvitt og bare føtter. Som saltstøtter står vi her, for ikke å framprovosere en eneste svettedråpe!
Her skal ingenting avsløre min posisjon for myggskvadronene som patruljerer langs kysten!

Veslefrøkna er grundig innsmurt i Mosi guard, heldigvis finnes det myggmiddel beregnet på småttiser også, ellers hadde hun vel blitt oppspist, stakkars.



Dette er en krig jeg håper å vinne, så om noen av dere skulle sitte på informasjon som hjelper oss med å knuse denne mektige fienden; Please, hjelp oss!!

Krafsekløklem

post signature

2 kommentarer:

Elisabeth, innerst i veien sa...

Kom til å tenke på hovedpersonen i boka "Parfymen" jeg nå, han var helt uten kroppslukt. Det har nok sine fordeler om man ferierer i myggens rike. Vi skal til Finnmark senere i sommer, må huske å kjøpe myggmiddel. ☺

Maskemamma sa...

Hehe :) Ble nesten litt misunnelig på han der, men det gikk fort over når jeg kom på hva boka handlet om!
Vi kjøpte Sawyer insect repellent, "Broad spectrum" på vaksineklinikken, skal visstnok holde alt av flyvende bitere samt flått unna. Men det biter ikke på knotten.. phun intended. Ha en fin myggsommer ;)