torsdag 12. august 2010

Svigermors drøm



Her kunne jeg skrevet et klisjéfyllt, klissete innlegg om min fantastiske drømmemann.
Men denne gangen er det Svigermors fantastiske drømmehage det skal handle om!
Et lite steinkast utenfor byen ligger Bjørnehiet, Svigerfamiliens kosestue, tilfluktssted og sommerhjem. Hytta ligger nydelig til, passe langt fra allfarvei og like ved et lite vann.
På baksiden har familien lagt an egen grønnsakshage! Vi har spadd vekk lagevis med trollgammel torv, pløyd jord og satt potet. Svigerfar har snekret kasser, og mor stelt i bedene. Hagen er stadig under utvikling, og nye spennende grønnsaker dukker opp hvert år
.



Sommeren lot som kjent vente på seg Nordpå i år. Bildene over er tatt i Juni, av en heller slunken hage. Tomatplantene var såvidt på tur opp, erteplantene snuste på den hustrige luften rundt seg, og salaten skalv og frøys i pottene i drivhuset. Det var nesten så vi måtte hive ullgenser på hele kolonihagen!
Heldigvis kom varmen også hit til slutt, og mens vi var på turné har det spiret og grodd som bare det!
Snart kan jeg vise fram en velfylt grønnsakshage, med solmodne tomater, sprø agurker, dyprøde jordbær, nydelige gule squashblomster og bugnende ertebelger.
Noe er allerede ferdig, vi har nytt godt av Svigermors grønne fingre, og hennes gode håndlag med grytene. Mens vi venter på at resten skal modnes i hagen bærer det ut på blåbærtur. Den har nemlig klart seg helt fint, sommer eller ikke.


Selvforsynt klem

post signature

1 kommentar:

Elisabeth, innerst i veien sa...

Ingenting er som å spise fra egen avling. ☺