lørdag 31. juli 2010

i kø for matglede

I dag har vi gått i kø igjen.
Ikke for epler, riddere og spellemenn, men for mat.
Rekkevis med handelsmenn og kvinner har stått i boder og telt i sentrum av Trondheim de siste tre dagene, med favnene fulle av det beste landsdelen har å by på! Bodene bugner av grønnsaker, viltkjøtt og deilig sjømat! Og hvilke dufter!

Trøndersk Matfestival presenterer utstillere fra hele Trøndelag.
Her kan du lære om trøndersk matkultur og oppleve det trønderske mangfoldet.
Du får muligheten til å smake på kortreiste råvarer og studere ekte mathåndverk.
Maskemannen var i fyr og flamme over sakte grillet hel gris på spidd. Veslemor heiv innpå av nydelig minestronesuppe, og Mor sjølv jarva i seg saftige moreller til det nesten tøyt ut av ørene!





Vi har handlet eksotisk lamapølse og badsturøkt tørket elghjerte.
Vi har lært mye nytt, om lilla blomkål for eksempel. Vi har smakt på ny og spennende mat, mye god mat. Og vi har lært at å finne ledig bord på uteserveringen midt i heiteste festivalturistsesongen er så og si mission impossible!

Hva har dere gjort i sommer?



mettogfornøydklem

post signature

2 kommentarer:

Ingrid sa...

Heia Vibeke, så koselig å følge med på ferien deres. Hvordan stter du bildene så pent sammen, er det før eller etter blogspot-opplastingen du gjør det? Så hva har vi gjort i ferien da? Vi har nytt sommeren mest hjemme hos oss selv, hvor vi har badet, spist is og jordbær, og tatt små utflukter. Snart kommer vi nordover igjen for andre gang i sommer, og så har vi jo en barnefri weekend i Tromsø å se fram til i september..men alle først barnehagestart, og det blir spennede!!

Maskemamma sa...

Picasa 3 :) isi-pisi!
Før opplastingen, ja.
Når kommer dere ? Vi gleder oss!!