onsdag 21. april 2010

Månedens vin


Vi fortsetter med vinen, inspirert av det deilige vårværet ute ble det en hvitvin denne måneden. Den skal jeg nyte på verandaen (om været tillater) til helga, kanskje med en deilig aspargessalat, eller ferske reker!?

Første hvitvin ut ble





Sancerre
Produsent: Henry Natter
Fra: Sancerre AOC, Loire, Frankrike
Drue: 100% Sauvignon blanc


Jordsmonnet I Montigny ( vinmarken druene er plukket fra) er av kimmeridgekalk, som er det samme som vi finner I Chablis. Det gir viner med tydelig mineralitet og finesse.
Aromatisk og tørr vin med aroma av sitrus og stikkelsbær, avdempet solbærpreg. Bløt og fruktig i anslaget med fin fylde, flott syrenivå og fast, god avslutning. Sauvignon blanc er kjent for sitt høye syrenivå, og druen har et innslag av det vi kaller ”grønt preg”. Lagret på eikefat.

Drikk den til: Super til en vårlig rekeseanse på balkongen, spesielt velegnet til fisk- og skalldyrsretter med mye urter, samt til vanskelige grønnsaker som asparges. Salater.
Best på 10-12 grader!

Ingen kommentarer: